Portada >  > Programació > Sis Veus - Els dies i les dones

07 de juliol de 2019

Concerts

Sis Veus - Els dies i les dones

Els dies i les dones és el segon projecte del grup Sis Veus, una formació integrada exclusivament per dones, totes elles valencianes, procedents de diferents camps de la música, però especialment de la música tradicional valenciana.

Després de l’èxit obtingut amb el primer projecte, Homenatge a Vicent Andrés Estellés, preparen un nou treball: un disc i un espectacle que veuran la llum la pròxima tardor.

Els dies i les dones és un projecte on la música tradicional i la poesia tornen a trobar-se. Peces populars arranjades per a l’ocasió −amb textos molt acurats que les actualitzen−, juntament amb temes originals d’inspiració tradicional. Tot al servei d’una història que situa la dona en les diferents etapes del cicle de la vida. Els poemes de Lola Andrés entrellacen les cançons i estructuren el conjunt.

La majoria de les cançons són peces tradicionals arranjades pel grup, amb lletres i poemes creats específicament per a aquest projecte. S’hi inclouen dos temes originals, d’inspiració tradicional, firmats per Eva Dénia (“Per tu vaig vindre a l’arena”) i Maribel Crespo/Eva Dénia (“Tu em vols blanca”). Hi ha igualment una versió d’una peça de Vicent Torrent (“La Colometa”) arranjada per Maribel Crespo, i una cançó de Carles Dénia, el productor artístic del disc (“Bolero de l’home insomne”).

Eva Dénia ha escrit les lletres de les cançons, Maribel Crespo ha fet la major part dels arranjaments i Lola Andrés és l’autora dels poemes que entrellacen els temes.

Eva Dénia. - Cantant. guitarrista, compositora i lletrista, amb una dilatada carrera musical en solitari, que es concreta en més de 25 anys en els escenaris i 8 treballs discogràfics publicats.

Maribel Crespo - Membre del grup Al Tall durant 30 anys. Multiinstrumentista, professora de música i directora de diferents rondalles i cors.

Merxe Martínez - Violoncel·lista de formació clàssica. Professora de música i integrant de diferents grups de càmera i de música folk. Acompanyant d’Eva Dénia en diversos projectes de cançó d’autor i chanson.

Patxi Ferrer - Cantaora de música tradicional en diferents rondalles i grups de danses, entre ells Alimara i Realenc, balladora i percussionista.

M. Amparo Hurtado - Cantaora i percussionista de música tradicional i cant d’estil en diferents rondalles i grups de danses, entre ells Realenc.

Lola Ledesma - Cantaora i percussionista de música tradicional i cant d’estil en diferents rondalles i grups de danses, entre ells la Colla Brials.

Programació

07/07/2019  21:30hPlaça del PatriarcaConcerts

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Polirítmia

Tel. +34 961 20 65 00
poliritmia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Polirítmia

Concerts i formació en músiques i danses de la Mediterània

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info