Portada >  > Programació > Eliseo Parra i Las Piojas

05 de juliol de 2019

Concerts

Eliseo Parra i Las Piojas

Corria l’any 2004 quan Eliseo Parra va començar a fer classes de “Cant i percussió tradicional” a l’Escola de Folklore Plaza Castilla, més tard en locals del barri de Lavapiés fins a l’actual lloc en el barri de les Lletres de Madrid.
Amb les alumnes “fixes” que continuaven curs rere curs, va començar l’embrió del que a partir de 2009 seria el grup “Las Piojas en costura”, nom que va sortir espontàniament en el primer concert donada la falta d’espai a l’escenari.

D’infermeres, mestres, metgesses, funcionàries, dependentes, jubilades, secretàries, etc; està format el grup, que encara que també porta homes, totes som “piojas”.

El que va començar sent una fuita a la vida quotidiana urbana, cantar, tocar i ballar a vegades - en paraules d’elles- va acabar sent una matèria de creixement personal - com succeeix sempre amb la música- mentre augmentava l’amor pels cants dels nostres avantpassats, crec jo, per la connexió genètica secreta que tenen. Així, sense ser professionals i sense
pretendre-ho, reproduïm el que va haver de ser i representar la música en la societat rural abans de l’arribada de la ràdio i la reproducció mecànica, el bàlsam que ajuda a viure, igual que ara.

D’aquesta manera, jotes, seguidilles, fandangos, correguts, pesaos, ligeros, charros, rondes, romanços, boleros, havaneres…són acompanyats amb panderos, panderetes, paelles, morters, castanyoles, etc i un grapat de professionals que també són “piojas”.
En aquesta ocasió el grupo estarà format per: Rosa Tejerina, Cárlos Vázquez, Pepa
Guijarro, J.A. Zarazaga, Carmen Terrón, Antonino Campesino, Belén Sáez, Pedro
Solano, Carmen Perez, Pedro Bartolomé, Olga Yáñez, David Torrico, Laura Blanco,
Montse Mateu, Eva Rodríguez, Alba Chacón, Beatriz Ruiz, Quesia Bernabé, Ana Fe
García, Sierra Díaz, Esther Sánchez, Paloma González, Isabel Martín, Nuria Gómez,
Elena Prieto y Eliseo Parra.

Programació

05/07/2019  21:30hPlaça del PatriarcaConcerts

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Polirítmia

Tel. +34 961 20 65 00
poliritmia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Polirítmia

Concerts i formació en músiques i danses de la Mediterània

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info