Portada >  > programació > Carraixet

11 de juliol de 2021

Carraixet 50? L'any que ve!

Carraixet

Espectacle musical amb sonoritats mediterrànies que fluctuen entre la tradició i la modernitat. Alhora les arrels aràbigues i gregues emergeixen sota l’influx de la València del segle XXI. Escenificació a càrrec de dones instrumentistes  i acaronades pels versos més encisadors de les nostres poetes.

Carraixet naix d’una rondalla a Tavernes Blanques (l’Horta Nord) el 1972. El director de l’esmentada formació, Lleonard Giner i Mur, rep la proposta d’un dels components –Rafa Arnal, activista en la clandestinitat a les acaballes de la dictadura franquista– de començar a cantar en valencià. En aquell moment –sense ser-ne conscients–  el grup havia pujat al primer graó de la Nova Cançó al País Valencià. Des dels inicis, Carraixet recull la música popular de les nostres comarques, i hi incorpora nous ritmes i peces de creació pròpia. D’aquesta manera, defineix i recorre el camí d’una simbiosi músico-reivindicativa que serà durant tota la seua vida el seu ADN artístic. El moment més dur per a la família i per al grup és la pèrdua del pare i de l’ànima de Carraixet, Lleonard, l’any 2005. El dolor i la tristesa no són pas impediments perquè, a partir d’ací Mari, Eva, Miry i Vanessa agafen l’encàrrec del pare i continuen el projecte que els hi havia dissenyat. Actualment són cinc dones, cantants i instrumentistes. Al 2018 s’hi incorpora Carme, filla de Mari. Una tercera generació que anticipa l’avenir musical de la família. És Carraixet, nascut per a la resistència. Es oposició amb fermesa a la censura, prohibicions, insults, agressions, atemptats, a la mort del pare, al masclisme encara viu als escenaris, a les promeses d’una esquerra falsa... format per a combatre amb la veu les desigualtats, i aprenent cada dia de la conjuntura. 

Vanessa Giner Roig: Flauta travessera i veu
Miryam Giner Roig: Clarinet i veu
Eva Giner Roig: Saxo tenor i veu
Mari Carme Giner Roig: Fliscorn i veu
Carme Giner Soriano: Violí i veu
Maribel Crespo Sánchez: Llaüt i guitarró
Jose Reïllo Hernández: Percussió i  caixò
Xavier Alamàn Puig: Baix elèctric
Mario Escuder Gascón: Guitarra acústica
Spyros Kaniaris: Bouzouki i guitarra espanyola
Cristina López Gómez : Dolçaina
Mireia Aguilar Colomer: Dolçaina
Irene Peris Marco: Dolçaina
Lleonard Giner Roig: Tècnic de so
Ximo Bueno Altabella : Fotògraf

Programació

11/07/2021  22:00hPlaça de l'Ajuntament de ValènciaEspectacles

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Polirítmia

Tel. +34 961 20 65 00
poliritmia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Polirítmia

Concerts i formació en músiques i danses de la Mediterània

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info