Portada >  > Activitats > El sistema modal (makam) · Grecia i Turquia
Danai Loukidi

Danai Loukidi

TALLER · Danai Loukidi

El sistema modal (makam) · Grecia i Turquia

El seminari tractarà les principals característiques del sistema modal (Makam), a través del repertori de Grècia i Turquia.
El seminari tractarà les principals característiques del sistema modal (Makam), a través del repertori de Grècia i Turquia. Camps bàsics d’estudi:

• Introducció a la teoria de Makam
• Signatures de temps simples i compostes i el seu ús a l’est Música mediterrània
• Introducció al tradicional grec (Tracia, Macedònia, Egeu, Creta, etc.) i el repertori de música turca
• Anàlisi de composicions sobre la modalitat i l’estructura pràctica: Familiarització amb els elements estilístics (Intervals, Ornaments, fraseologia) de totes les regions
• Taksim (improvisació no mètrica)

Danai Loukidi, natural d’Atenes, va començar a prendre classes de violí clàssic a l’edat de sis anys. Prompte va interessar-se pel patrimoni musical de la regió mediterrània oriental, i així l’any 2007 començà a estudiar tradicions musicals de Grècia i els Balcans dins el Departament de Música Tradicional de l’Institut Tecnològic d’Educació d’Epiro (Grècia). Mes tard continuà la seua formació a la Universitat Tècnica d’Istanbul (Turquia) on va estudiar amb Cihat Aşkin. Va participar en nombrosos seminaris de música clàssica otomana i improvisació instrumental (taksim) amb Evgenios Voulgaris, Ömer Erdoğdular i Socrates Sinopoulos, així com també estudià música per a teatre i cinema amb Nikos Kypourgos. El juny del 2017 finalitzà els seus estudis de postgrau a Codarts - Universitat de les Arts, sota la direcció de Michalis Kouloumis i Kudsi Erguner, centrant-se en la interpretació del violí a la world-music i en el desenvolupament de frases i ornamentacions en taksim. Els darrers cinc ha estat actuant en escenaris internacionals d’Istanbul, Holanda, Alemanya i Grècia tocant i cantant peces tradicionals, adaptacions i composicions pròpies en companyia de músics reconeguts.

Programació

02/07/2019  09:00hConservatori Superior de Música Joaquín RodrigoActivitats
Aula 021
03/07/2019  09:00hConservatori Superior de Música Joaquín RodrigoActivitats
Aula 021
04/07/2019  09:00hConservatori Superior de Música Joaquín RodrigoActivitats
Aula 021

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Polirítmia

Tel. +34 961 20 65 00
poliritmia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Polirítmia

Concerts i formació en músiques i danses de la Mediterània

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info